Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Vlada i sindikat nastavili pregovore

IMG_5517

Sastanak radne skupine za izradu Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održan je u četvrtak u zgradi Vlade HNŽ-a.

Na sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i ministar obrazovanja Rašid Hadžović, ministri Adnan Faladžić i Stjepan Krasić, Slavko Lauš i Omer Spaho, predsjednici sindikata osnovnoga obrazovanja, te Stipe Vrljić i  Edin Idrizović, predsjednici aktiva ravnatelja osnovnih škola.

Dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da su stanoviti pozitivni pomaci usmjereni na poboljšanje materijalnog položaja prosvjetnih djelatnika uneseni u tekst Kolektivnog ugovora, te izrazio  nadu u to kako će on uskoro biti potpisan, da bi se mogle okončati i druge potrebne aktivnosti u svezi s početkom školske godine.

Tijekom sastanka, razmotrena su, i u najvećoj mjeri, približena stajališta Vlade i sindikata, te se očekuje kako će novi Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja na području HNŽ biti verificiran sljedećega tjedna.

Izvor: http://www.vlada-hnz-k.ba/hr/naslovnica

Komentari su zatvoreni.