Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Vijesti / Novosti

slavko-laus-prosinac

Sindikat učitelja u HNŽ-u kako bi što bolje informirao članstvo i javnost napravio je vlastitu internet stranicu / portal. Pored općih informacija vezanih za članove i Sindikate na ovim prostorima informiranje će biti i o samom radu Sindikata učitelja.
Za ovu prigodu izdvajamo:
1. Sastanak u Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa
U srijedu 17. veljače 2016. godine u Mostaru održan je sastanak između predstavnika Sindikata osnovnog obrazovanja: Slavka Lauša, predsjednika Sindikata učitelja, Omera Spahe, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i resornog ministra Rašida Hadžovića i pravnog tima ministarstva. Razgovaralo se konstruktivno po nizu otvorenih pitanja, a sve kako bi se unaprijedilo obrazovanje na zadovoljstvo djece, roditelja i djelatnika. Donosimo nekoliko značajki koje će se još definirati i svakako naći put do sjednica Vlade i Skupštine HNŽ-a:
– Novine u obrazovanju. Uvođenje informatike u niže razrede.
– U interesu djece zamjene u školama trebaju biti stručne i moraju se platiti.
– Dug Vlade u svezi prijevoza za 2013. za djelatnika iz Mostara.
– Aktualne van sudske nagodbe.
– Početak rada na ”Novom kolektivnom ugovoru”.

2. Dopis predsjedniku Vlade HNŽ-a  u svezi van sudskih nagodbi

Poštovani,
Gospodine predsjedniče, članovi Sindikata učitelja u HNž-u su jako zabrinuti zbog ovakvog načina rješavanja dobivenih presuda.
Imali smo dobru volju da se odreknemo kamata, a Vi dobro znate koji je to novac. Sve u korist stabilizacije Županijskog proračuna kako bi smo samo naplatili glavnicu.
Odnos Vlade prema tužiteljima je u najmanju ruku nekorektan. Sve odluke koje donosite saznajemo iz medija, namećete nam dodatne troškove (ovjeravanje kod notara), a za sve to dajete nam tako kratke rokove da smo u nemogućnosti sve to uraditi.
Npr. tužitelji iz Prozora-Rame nemaju notare pa bi oni trebali ići u Uskoplje ili Jablanicu da ovjere svoje izjave, sami procijenite njihove troškove.
Po nama je ovo ozbiljna problematika i kao takvoj treba ozbiljno pristupiti. Predlažemo, sastanak s predstavnicima Vlade, te da se povuče odluka ovjeravanja kod notara, te da rokovi za ove radnje budu razumni.
S poštovanjem !

3. Obaviješteni smo kako je Općina Čapljina u utorak 16. veljače 2016. uplatila zaostali prijevoz za djelatnike osnovnih škola sa područja općine za 11. mjesec 2013.

Komentari su zatvoreni.