U Mostaru su proteklog vikenda održane dvije konferencije vezane za obrazovanje

startbih_2016102105405390_big

3. Međunarodna znastvena  konferencija ”Pedagogija, obrazovanje i nastava”

U organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, 21. – 22. listopada 2016. godine u Mostaru je održana Međunarodna znanstvena konferencija ”Pedagogija, obrazovanje i nastava” koja je okupila brojne stručnjake iz te oblasti.

Osim o obrazovanju i pedagogiji, razgovaralo se i o demokraciji, te kulturnom pluralizmu.

Kako su naglasili organizatori, želi se obrazovanje propitati i sa znanstvenog, ali i sa praktičnoga stajališta.

2. Međunarodna konferencija ”Gradimo mostove u obrazovanju odraslih”

“Gradimo mostove u obrazovanju odraslih” naziv je 2. međunarodne konferencije koja je, u organizaciji DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu i pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, u petak 20. listopada 2016. godine svečano otvorena u Bijelom Polju kod Mostara.

Na konferenciji je sudjelovalo 80 stručnjaka iz cijele regije, iz sedam zemalja, među kojima su vodeći teoretičari, istraživači i praktičari iz oblasti andragogije.

Cilj konferencije je razmjena iskustava u oblasti obrazovanja odraslih, razgovar o aktualnim stanjima u obrazovanju odraslih u zemljama u okruženju te definiranje zajedničkih prioriteta kada je u pitanju obrazovanje odraslih u kontekstu cijelo životnog učenja, odnosno koliko je to bitno za razvoj samog društva u BiH.