Svečano proslavljen Dan učitelja

picture-188

Sindikat učitelja u HNŽ-u pokretač je brojnih aktivnosti s ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja ali i zaštite svojih članova odnosno učitelja. Posebno smo ponosni na tradicionalno održavanje Svjetskog dana učitelja 5. listopada, kojeg je na ovim prostorima upravo naš Sindikat među prvima počeo dostojanstveno organizirati. Ove godine Program obilježavanja je u potpunosti ostvaren usprkos poteškoćama oko organizacije nastave na sam Dan učitelja ali opet zahvaljujući jedinstvu Sindikata i odvažnošću njegovog vodstva pronašlo se kompromisno rješenje.

Održana je svečana večera 4. listopada u hotelu Mepas u Mostaru koja je okupila brojne članove i njihove goste. Ističemo kako su na večeri prisustvovali: gosp. Rašid Hadžović – resorni ministar, gosp. Željko Ćorić – ravnatelj / Zavod za školstvo Mostar,  gosp. Božo Ćorić – pročelnik / grad Mostar i gospođica savjetnica predsjednika Vlade HNŽ-a gosp. Nevenka Hesega. Tijekom večeri gosti i predsjednik Sindikata učitelja gosp. Slavko Lauš su se obratili nazočnim i biranim riječima uputili čestitke učiteljima.

Na sam Dan učitelja 5. listopada organiziran je stručni seminar u hotelu Mepas u Mostaru sa početkom u 12 sati. I ovaj  vid obilježavanja je postao tradicija u Sindikatu. Seminar se održao na sljedeće teme:

• ”Učitelji su važni”, predavač Radmila Rangelov Jusović
  • ”Inkluzija u praksi – učitelji pokretači promjena”, predavač Nefiza Dautović.

Udaljenije sindikalne podružnice od Mostara su isto na određen svečan način proslavile ovaj poseban dan za Učitelje i nadamo se, po uzoru na Republiku Hrvatsku, kako ćemo u godinama pred nama nadopuniti obilježavanje na način promoviranja samih učitelja.