Svečana proslava Dana učitelja

IMG_8768_0

Sindikat učitelja u HNŽ-u pokretač je brojnih aktivnosti s ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja ali i zaštite svojih članova. Posebno smo ponosni na tradicionalno održavanje Svjetskog dana učitelja 5. listopada, kojeg je na ovim prostorima upravo naš Sindikat među prvima počeo dostojanstveno organizirati. Ove godine Program obilježavanja je u potpunosti ostvaren.

Održana je tradicionalna svečana večera 4. listopada. 2017. godine u hotelu Mepas u Mostaru koja je okupila brojne članove  Sindikata i njihove goste. S ponosom ističemo kako su večeri prisustvovali  gosp. Rašid Hadžović – resorni ministar i gosp. Nevenko Herceg – predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije . Tijekom večeri gosti i predsjednik Sindikata učitelja gosp. Slavko Lauš su se obratili nazočnim i biranim riječima uputili čestitke učiteljima.

IMG_8781

„Dragi učitelji, nastavnici, profesori i svi djelatnici u prosvjeti čestitam Vam vaš Dan i zahvaljujem na nesebičnom trudu i zalaganju u odgoju i obrazovanju djece i mladih“,  kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

U obraćanju nazočnima, predsjednik Herceg još jednom je istaknuo kako je obrazovanje u vrhu prioriteta u radu Vlade kazavši kako o tomu svjedoči niz poduzetih aktivnosti kao što su konačno rješavanje radno-pravnog statusa za više od 130 prosvjetnih djelatnika, zbrinjavanje tehnološkog viška, te usvajanje organizacijskih shema.

Također se osvrnuo na značajna ulaganja u poboljšanje kvaliteta uvjeta boravka djece i rada prosvjetnih djelatnika u školama kazavši kako je Vlada u obnovu školskih objekata uložila preko 10 milijuna KM proračunskih, kreditnih i donatorskih sredstava.

Istaknuvši dobru suradnju sa sindikatima uposlenih u prosvjeti, kazao je kako su u tijeku zajedničke aktivnosti na izradi granskog kolektivnog ugovora za koji je izrazio uvjerenje kako će uskoro, na zadovoljstvo svih uključenih, biti usvojen.

Čestitkama u povodu Dana učitelja pridružio se i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa istaknuvši napore koje Vlada i Ministarstvo čine na poboljšanju kvaliteta obrazovanja i uvjeta rada prosvjetnih djelatnika. Posebno se osvrnuo na potrebu stalnog dijaloga o svim pitanjima iz područja prosvjete kako bi se zajednički radilo na stvaranju preduvjeta za suvremeno obrazovanje u HNŽ.

IMG_8799

Predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a gosp. Slavko Lauš također se pridružio čestitkama u povodu Dana učitelja i zahvalio uvaženim gostima i svim prisutnim članovima Sindikata koji su svojom nazočnošću uveličali ovu svečanu večer. U svom govoru gosp. Lauš kazao je kako učitelji nisu zadovoljni svojim statusom i da će Sindikat učiniti sve kako bi budžet bio pravedan i pravičan te kako bi se položaj zaposlenika u školama na prostoru HNŽ-a popravio. Dodao je i kako se nada  da će predstojeće potpisivanje Kolektivnog ugovora biti prilika da se neke stvari promijene na bolje u korist učitelja.

IMG_8796

U organizaciji Sindikalnih podružnica (sindikalna podružnica OŠ Marka Marulića Prozor, sindikalna podružnica OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, sindikalna podružnica OŠ Ivana Mažuranića Gračac i sindikalna podružnica SŠ Prozor), zajedno s djelatnicama vrtića Ciciban, u motelu Rama svečano su obilježili Dan učitelja uz nazočnost gotovo svih djelatnika zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju u Općini Prozor – Rama.