Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Sretan Vam 5. listopada – Svjetski dan učitelja

dan-ucitelja-2013-1

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Biti učitelj velika je čast i privilegija, biti učitelj velika je odgovornost, biti učitelj znači razvijati mišljenje kod učenika, biti učitelj znači imati neizmjernu ljubav prema svojim učenicima, te znači svakodnevno se radovati sreći i smijehu svojih učenika.

Unatoč svim poteškoćama kroz koje prolazimo i što nas sve manje cijene u društvu, mi znamo koliko je vrijedan i lijep naš poziv. Ovo je dan kada će sa svih strana dolaziti poruke kako je ovo težak i važan poziv, poruke da je obrazovanje važno, ako ne i najvažnije za napredak i oporavak gospodarstva. Čestitke će dolaziti sa svih strana, od ministra, premijera, raznoraznih stranaka, roditelja, od svih onih koji su ovih dana skoro pa jednoglasno izrazili svoj (negativan) stav o nama.

Što nama preostaje?

Nada! Da će to prepoznati i drugi, koji imaju moć odluke, ali nemaju privilegiju da uz njih svakodnevno rastu i gledaju kako stasaju mlade generacije, kao jedina trajna i istinska vrijednost ovoga društva.

Ovim putem želimo zahvaliti svim učiteljima na trudu, ustrajnosti, potpori koju svakodnevno pružaju učenicima, a svoj posao ne smatraju “poslom” već jednostavno pozivom. HVALA VAM I….

Sretan Vam, 5. listopada, Svjetski dan učitelja!

Sindikat učitelja u HNŽ-u

Komentari su zatvoreni.