Sjednica Malog vijeća sindikata učitelja HNŽ-a – 7.6.2018.

Bez naslova

Sjednica Malog vijeća sindikata učitelja HNŽ-a, održana je 07. lipnja 2018.g., četvrtak, s početkom u 18:00 sati u prostorijama sindikata.

Od 25 sindikalnih povjerenika sjednici su nazočila 23 povjerenika, dok je svoj izostanak opravdao 2 sindikalni povjerenik.

Sjednicu je vodio predsjednik sindikata učitelja HNŽ-a g. Slavko Lauš, a zapisnik gđa Anita Ristić.

Dnevni red:

1. Utvrđivanje kvoruma i usvajanje zapisnika
  2. Aktualna problematika
  3. Financijsko izvješće
  4. Analiza štrajka upozorenja
  5. Tekuća pitanja

Dnevni red jednoglasno je usvojen.

Ad.1.

Od ukupnog broja članova Malog vijeća, njih 25, sastanku su nazočila 22 člana, dok je svoj izostanak opravdao 2 člana. Utvrđen je kvorum za održavanje sjednice i donošenje odluka.

Ad. 2.

Održan je jedan od neformalnih sastanaka s ministrom prosvjete gdje je tražio da se napismeno obratimo Ministarstvu za koeficijente i obračun plača za spremačice. Dopisi su odmah napravljeni i upućeni Vladi HNŽ-a i Ministarstvu prosvjete. G. Lauš je istaknuo da će na svim pregovorima s Ministarstvom prosvjete, Vladom HNŽ-a i Ministarstvom financija voditi zapisnik, a sastanci sindikata će se snimati. Pregovarački tim za pregovore s Ministarstvom prosvjete, Vladom HNŽ-a i Ministarstvom financija u ime Sindikata činit će g. Slavko Lauš i gđa Anita Ristić.

Ad.3.

Računovođa, Vesna Antonijević podnijela je financijsko izvješće. Što se tiče financijske policije stigao je zapisnik u kojem nema kaznene odgovornosti, osim prekršajne prijave zbog neplaćanja poreza. Što se tiče uplata za Dan učitelja za škole van Mostara iste će biti uplaćene sljedeći tjedan, ali svi moraju poslati točne transakcijske račune.

Ad.4.

Štrajk upozorenja prošao je djelomično dobro, jer neke škole nisu stupile u štrajk. To su Osnovna škola Ivana Gundulića kao i sindikalni povjerenik iz Osnovne škole Stolac koji je naveo razlog što nije podržao štrajk (nedostajalo bi mu sati koje ne bi mogao nadoknaditi), a na sastanku Malog vijeća dao je glas za održavanje štrajka. Sindikalni povjerenik iz Osnovne škole Neum već duže vrijeme ne dolazi na sastanke Malog vijeća.

Zaključak je da se donese Odluka po kojoj će se brisati svi članovi sindikata koji ne ispunjavaju sindikalne aktivnosti.

Ad.5

Djelatnica iz Osnovne škole Stolac, koja radi na radnom mjestu knjižničarke poslala je dopis Malom vijeće i isti je pročitan.

Sastanak je zaključen u 20:10.

Zapisničar

Anita Ristić, dipl.iur.