Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Priopćenje za javnost

Bez naslova

Sindikat učitelja HNŽ-a najoštrije osuđuje pojavu incidenata i različitih oblika nasilja nad učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova u Hercegovačko- neretvanskoj županiji i šire.

Poznato je kako škole HNŽ-a poštujući Protokol o postupanju u slučajevima nasilja u školama moraju imati nultu toleranciju naspram nasilja jednako prema učenicima i učiteljima.

Ipak, u posljednje vrijeme učitelji se na svojim radnim mjestima susreću s verbalnim, psihičkim, pa i fizičkim nasiljem kao i nasiljem putem zlouporabe informacijskih tehnologija što smatramo nedopustivim.

Mi, učitelji, svakodnevno ulažemo velike napore i trud kako bi omogućili što kvalitetnije obrazovanje i odgoj učenika. Roditelje želimo i trebamo imati na svojoj strani kao partnere, a u slučajevima narušenih odnosa najveći gubitnici su, nažalost, učenici.

Brojni komentari na društvenim mrežama i portalima koji opravdavaju i podržavaju nasilje nad učiteljima/nastavnicima sigurno ne jačaju navedeno partnerstvo već dodatno urušavaju dostojanstvo ovog plemenitog zanimanja i odmažu nastavnom procesu.

Sindikat učitelja HNŽ-a želi naglasiti kako daje apsolutnu podršku svim djelatnicima zaposlenim u odgojno obrazovnim ustanovama i poziva nadležne institucije da žurno poduzmu mjere zaštite učiteljske profesije i pruže sigurnost svim djelatnicima na njihovim radnim mjestima.

Komentari su zatvoreni.