Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Potpisan kolektivni ugovor za srednjoškolski odgoj i obrazovanje u HNŽ

IMG_0971

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije 14.2.2018. je usvojila Odluku kojom se daje suglasnost na Prijedlog Kolektivnog ugovora za područje srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Vlada je, također, ovlastila dr. sc. Rašida Hadžovića, ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa da s ovlaštenim predstavnicima  reprezentativnih Sindikata potpiše Kolektivni ugovor za područje srednjoškolskog odgoja i obrazovanja u HNŽ.

 

Dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije, u nazočnosti dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade, danas je s Edinom Čomić, predsjednicom Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja HNŽ i Josipom Milićem, predsjednikom Sindikata srednjih škola HNŽ potpisao Kolektivni ugovor za djelatnost srednjoškolskog odgoja i obrazovanja na području HNŽ.

 

Ministar Hadžović je iskazao zadovoljstvo današnjim potpisivanjem ugovora istaknuvši da su pregovori sa sindikatima srednjeg obrazovanja započeli prije godinu dana.

„Pored usuglašavanja općih odredbi Kolektivnog ugovora, precizirane su odredbe koje se odnose na zaposlenike koji imaju djecu s posebnim potrebama, te četvero i više djece,  oslobodivši ih trećine radne norme, čime smo otvorili prostor za zbrinjavanje tehnološkog viška u školama“, kazao je ministar Hadžović dodavši i to da Ugovor sadrži veliki broj odredbi ranijeg Ugovora, a njegova će primjena moći biti realizirana u postojećem financijskom okviru.
Josip Milić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, istaknuo je da je ovo prvi Kolektivni ugovor koji sindikat potpisuje s Vladom bez stupanja u štrajk.

„U miru smo pregovarali, u miru smo dogovorili i u miru smo potpisali Ugovor. Ovo je velika zasluga predsjednika i ministra jer su bili otvoreni za razgovore s nama“, rekao je Milić dodavši i to kako od 2009. godine nije bilo poboljšanja statusa prosvjetnih djelatnika, te da današnje potpisivanje Ugovora to značajno mijenja.

Izvor: Vlada HNŽ

Komentari su zatvoreni.