Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Održan protest prosvjetara pred GV Mostar

prosvjetari-prosvjed2014-2

Prosvjetari iz svih osnovnih škola u HNŽ, te srednjih škola koje rade po hrvatskom planu i programu, održali su danas protest iza Gradske vijećnice u Mostaru, kojim su iskazali svoje nezadovljstvo zbog teške situacije u koju su, nemarom vlasti, dovedeni oni i njihovi učenici. Istovremeno u školama je održan i dvosatni štrajk upozorenja, piše avaz.ba.

Prostestu, na kojem je bilo više stotina ljudi, su se također pridružili i drugi nezadovoljni građani te predstavnici vijeća roditelja osnovnih škola u Županiji, a podršku su im dali i članovi sindikata MUP-a HNŽ, državnih službenika i namještenika, kao i komunalci te uposlenici „Šuma Herceg Bosne“.

prosvjetari-prosvjed2014-1

 

Prosvjetari su zatražili hitnu uplatu sredstava za materijalne troškove školama, kao i naknada za njihov prijevoz. Također su zahtijevali da se hitno riješi problem s đačkim prijevozom, zbog kojeg veliki broj djece više od dva tjedna izostaje s nastave.

Zaprijetili su da će, ukoliko do 6. veljače, gradske i županijske vlasti ne riješe njihove zahtjeve, izaći na nove masovne proteste pred zgradama Vlade i Skupštine HNŽ.

Današnji protest organizirali su Sindikat učitelja HNŽ te Sindikat osnovnog obrazovanja FBiH.

Komentari su zatvoreni.