Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


NJemačko proljeće?!

strajk-drzavni-sluzbenici

Državni službenici u nekoliko pokrajina u Njemačkoj su štrajkali u utorak 14. veljače 2017., zahtijevajući povećanje plaća.

U Berlinu je oko osam tisuća osoba održalo prosvjednu šetnju od trga Alexanderplatz do trga Pariser Platz kod Brandenburške kapije

Naime, državni službenici u šest njemačkih pokrajina su štrajkali u znak upozorenja njemačkim vlastima od kojih traže veće plaće. Tako su danas mnoge škole i vrtići u Njemačkoj zbog štrajka bili zatvoreni.

Na jugozapadu Njemačke mnogim tvrtkama nedostaje radne snage. Stopa nezaposlenosti u njemačkoj jugozapadnoj pokrajini Baden-Württemberg pala je ispod četiri posto i ovaj nedostatak kvalificiranih radnika predstavlja problem lokalnim kompanijama da popune radne pozicije.

Kako bi privukli nove uposlenike, ova pokrajina pokrenula je sajmove na kojima kompanije nude besplatnu obuku kao poticaj za mlade Nijemce kao i izbjeglice. Sve više gospodarskih subjekata trenutno računa na izbjeglice iz zemalja kao što je Sirija kako bi među njima pronašli podobne radnike.

Iz ove dvije vijesti, koje su prenijele mnoge novinske agencije, može se zaključiti kako se radi o pravom Njemačkom proljeću.

Komentari su zatvoreni.