Sindikat učitelja

www.sindikatuciteljahnz.org


Konačno! Uposlenicima u školama HNŽ-a posao na neodređeno vrijeme

laus-herceg-sastanak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije potpisao je danas, temeljem Odluke Vlade, suglasnost kojom je Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa odobren prijam uposlenika u osnovne i srednje škole na neodređeno vrijeme.

Na sastanku održanom tim povodom, predsjednik Herceg i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa istaknuli su značaj poduzetih mjera u rješavanju dugogodišnjih problema prosvjetnih djelatnika koji su do sada radili na određeno vrijeme.

Podsjetili su i na to kako je ovo, nakon rješavanja problema tehnološkog viška u školama i ulaganja u školsku infrastrukturu, jedna od najbitnijih aktivnosti Vlade kada je u pitanju prosvjeta i status prosvjetnih djelatnika u HNŽ.

Vrijedno je istaći kako je Sindikat učitelja u HNŽ-u, na čelu sa Slavkom Laušem, ponajviše ukazivao na gorući problem, a iskreno se nadamo kako će se kod prijama djelatnika na neodređeno vrijeme poštivati određeni kriteriji.

Inače, o ovoj temi predsjednik Herceg i ministar Hadžović govorit će na konferenciji za novinare koja će biti upriličena danas.

Komentari su zatvoreni.