Djeca neće dobiti nikakav dokument kao dokaz da su završili razrede

slavko-laus

Poštovani,
Na kraju smo još jedne školske godine koja je obilježena vašom tolikom nebrigom prema školstvu da se skoro i ne može nazvati “školska”. I ove godine učenici razredne nastave koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, na kraju školske godine neće dobiti nikakav dokument kao dokaz da su završili određeni razred i s kakvim uspjehom.

Koja je krivica učenika i njihovih roditelja da se tako odnosite prema njima? Sindikat će sve poduzeti da se ova nepravda ispravi. Također izražavamo svoje nezadovoljstvo što ignorirate naše zahtjeve i ne želite sjesti s čelnicima Sindikata kako bi kroz dijalog rješavali nagomilane probleme.

Kako nismo od Vas gospodine ministre dobili nikakav odgovor smatramo kako ste svjesno preuzeli odgovornost za nebrigu i neizvjesnost u školstvu. Ogorčeni smo jer se jasno vidi da radite protiv obrazovanja. Sve što je dobro i mukotrpno stečeno prije vašeg dolaska Vi sada samoinicijativno stavljate van snage.

lz svega što radite jasno se iščitava da ste ministar samo za sebe i sitne lokalne političare, a jedini Vam je cilj da ostanete u svojoj fotelji do kraja mandata. Gospodine ministre brzo ste zaboravili da je Sindikat učitelja prvi stao u vašu zaštitu i dao Vam potporu da sačuvate svoju fotelju.

Sindikat učitelja u HNŽ-u je ogorčen gledajući tu nebrigu. Samo u posljednje vrijeme pokušali smo potaći donošenje Pravilnika s kriterijima za prijem uposlenika u radni odnos u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području HNŽ-a, kriterijima za promoviranje mentora i savjetnika, rad na Pedagoškim standardima, rad na novom Zakonu o osnovno odgoju i obrazovanju i drugim aktima. Sve započeto, a ništa dovršeno.

Umorni smo od lažnih obećanja i Vaše nebrige. Ako ove probleme ne riješimo do početka nove školske godine, otvoreno Vam poručujemo:

“Sindikati će krenuti novom ali učinkovitijom stazom!”, stoji na kraju pisma koje je potpisao predsjednik Sindikata učitelja u HNŽ-u Slavko Lauš.